Back to all Post

VIRTVS ANTIQUA, CASTRUM NOVIS și VULTURII DIN ȚARA CĂLATEI

Vor fi prezenți la POROLISSUM FEST – FESTIVALUL ROMAN ZALĂU POROLISSUM

30 iunie – 01 iulie 2018

VIRTVS ANTIQUA – s-a născut în 2010 din dorinţa noastră de a retrăi viaţa dacilor şi a romanilor, şi de a împărtăşi pasiunea noastră pentru Antichitate. Lumea de astăzi este surprinzător de asemănătoare celei de acum 2000 de ani şi credem că învăţând despre trecut, putem înţelege mai bine prezentul. Ludus Memniișcoala de gladiatori a lui Memnius, este creată dupa modelul autentic al unui ludus  din lumea romană antică. Zeița protectoare a școlii este Nemesis, iar de cultul acesteia, de riturile și ritualurile necesare se îngrijește un preot. ”

CASTRUM NOVIS – principalul nostru scop, este de a transmite informaţii despre viaţa, activităţile şi luptele, atât a romanilor, prin reconstiturea unei vexilații din Cohorta I Praetoriană, precum și a războinicilor barbari (daci și sarmați).Pe lângă activităţile cu caracter general, reprezentate de organizarea de evenimente educaţionale, asociaţia desfăşoară şi alte activităţi specifice perioadei istorice antice cum ar fi: meşteşuguri, gastronomie, obiceiuri şi tradiţii, punerea în scenă şi redarea de tehnici de luptă antice şi ritualuri din diverse perioade ale istoriei naţionale şi nu numai.”

„VULTURII DIN ȚARA CĂLATEI – grupul s-a format pentru păstrarea şi prezentarea tradiţiilor maghiare şi a poparelor nomade (sciţi, sarmaţi, huni, avari, pecenegi, cumani) din secolele II î.Chr.– XIV p.Chr. Asociaţia prezintă stilul de luptă, modul de viaţă, portul, jocurile şi tradiţiile popoarelor nomade. Toate prezentările sunt călare şi/sau pedestre, folosindu-se cai din rasa autohtonă huţul. Echipamentele, ţinuta, armele, harnaşamentul caiilor, iurta au la bază modele folosite şi în ziua de azi de către popoarele nomade, sau reconstituiri ale descoperirilor arheologice ori după descrieri apărute în diferitele cronici, în mare măsură fiind executate de membrii asociaţiei.”

Fii alături de ei și câștigă!

 

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X