Back to all Post

Vernisaj expoziție documentară ”Aspecte din viața femeilor în Evul Mediu”

Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău, instituție subordonată Consiliului Județean Sălaj, vă invită la vernisajul expoziției documentare ”Aspecte din viața femeilor în Evul Mediu”. Evenimentul are loc joi, 26 octombrie 2023, cu începere de la ora 13,15, în Beciul Cultural al muzeului.

Vă invităm să luați parte la o incursiune captivantă în istoria femeilor medievale cu o expoziție documentară intitulată „Aspecte din viața femeilor în Evul Mediu”, care  reunește imagini colectate din manuscrise provenite din mai multe țări ale  Europei.

Cu o abordare inedită și detaliată, expoziția aduce în lumină aspecte mai puțin cunoscute ale vieții femeilor din perioada medievală, dezvăluind nuanțe și dimensiuni ce deschid fereastra spre lumea lor complexă. Această incursiune în viața cotidiană a femeilor medievale aduce o perspectivă proaspătă și fascinantă asupra unui trecut îndepărtat. Pe parcursul expoziției, vizitatorii vor putea explora o gamă variată de teme, de la rolul femeilor în societatea medievală, la modul în care și-au gestionat gospodăriile, educația, arta, religia și relațiile interpersonale. Prin intermediul imaginilor din manuscrise, se vor putea vedea ilustrate povești de viață, gânduri și aspirații ale femeilor medievale, aruncând lumină asupra experiențelor lor variate. Această expoziție documentară este cu adevărat remarcabilă, aducând în prim-plan, dincolo de rolul lor în familie și societate, și contribuțiile femeilor  medievale la dezvoltarea culturii și a cunoașterii în acea epocă.

„Aspecte din viața femeilor în Evul Mediu” invită publicul să descopere o altă latură a trecutului nostru, să exploreze istoria prin ochii femeilor și să aprecieze complexitatea și diversitatea experiențelor lor.

Timea Keresztes,  arheolog

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate