Back to all Post

Un muzeu pentru toți: ,,Arată că ești rar. Arată că-ți pasă”

În cadrul proiectului ,,Un muzeu pentru toți”, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și Asociația Prader Willi din România – Centrul NoRo Zalău, organizează expoziția ,,Arată că ești rar. Arată că-ți pasă”. Manifestarea aflată la a V-a ediție, este organizată cu prilejul ,,Zilei Bolilor Rare 2019” (28 februarie 2019). Vernisajul va avea loc în 25 februarie la ora 11 la Galeria de Artă ,,Ioan Sima”.

În cadrul expoziției vor fi prezentate lucrări ale copiilor și tinerilor din Centrul NoRo realizate în timpul orelor de terapie, precum și a altor copii și tineri voluntari din Zalău implicați în realizarea de lucrări artistice în sprijinul cauzei bolnavilor cu boli rare.

Acest eveniment este unul din cele aproape 300 de evenimente organizate în peste 70 de țări care marchează această zi. Tema din acest an a Zilei Bolilor Rare este ,,Îmbunătățirea serviciilor de sănătate și îngrijire sociale” și se concentrează pe depășirea lacunelor în coordonarea serviciilor medicale, sociale și de sprijin pentru a face față provocărilor cu care oamenii afectați de boli rare și familiile lor se confruntă în fiecare zi.

O boală rară este o afecțiune care afectează un număr mic de persoane, dar numărul lor considerabil (peste 6.000 de boli rare) face ca, în fapt, categoria celor afectați să fie semnificativă numeric. Se estimează că peste 30 de milioane de oameni sunt afectați de boli rare numai la nivelul Uniunii Europene.   

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X