Sari la conținut

Marți - Duminică între 9:00 - 17:00
Luni - ÎNCHIS

Cea de-a cincea ediție a Simpozionului de creație de la Șamșud s-a derulat în luna iulie a acestui an. La invitația colegului nostru, șeful secției de arte, Szabo Attila, am fost și noi în tabăra de pictură să aflăm de ce au ales Șamșudul și ce se întâmplă acolo.

Vă invităm să urmăriți prima parte a consemnării video din Tabăra de pictură de la Șamșud, ediția din 2022.

”Revenind la tineret, este foarte greu, este foarte greu… pentru că ei deja sunt distrași de foarte multe alte manifestări și interese care sunt total diferite, nu au legătură cu manualitatea, cu meseria, cu tradiția. Ei trăiesc într-o lume nouă, o lume virtuală care i-a acaparat pe acești tineri și nu știu ce va fi, cum va fi. Ar fi interesant, eu aș fi foarte interesat să știu, peste 150 de ani, ce va fi. Sunt foarte curios. Intuiesc un pic, dar aș fi foarte curios… Nu o să prind, dar aș fi foarte curios să știu peste 150 de ani ce va fi. Dacă vor mai fi așa la Șamșud pictori să picteze, dacă vor mai fi aceste pivnițe… dacă acum interesul este foarte mic, ce va fi peste 150 de ani ?” – Profesor Matei Ladislau, artist plastic.

Incursiunea noastră în Tabăra de pictură de la Șamșud se încheie cu dialogul dintre doi artiști plastici participanți: Szabo Attila și Dabóczi Géza. De ce Șamșud, ce stil de pictură abordează participanții și care este scopul taberei? Vă invităm să urmăriți materialul video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.