Back to all Post

Tabăra de pictură de la Șamșud – 2022

Cea de-a cincea ediție a Simpozionului de creație de la Șamșud s-a derulat în luna iulie a acestui an. La invitația colegului nostru, șeful secției de arte, Szabo Attila, am fost și noi în tabăra de pictură să aflăm de ce au ales Șamșudul și ce se întâmplă acolo.

Vă invităm să urmăriți prima parte a consemnării video din Tabăra de pictură de la Șamșud, ediția din 2022.

”Revenind la tineret, este foarte greu, este foarte greu… pentru că ei deja sunt distrași de foarte multe alte manifestări și interese care sunt total diferite, nu au legătură cu manualitatea, cu meseria, cu tradiția. Ei trăiesc într-o lume nouă, o lume virtuală care i-a acaparat pe acești tineri și nu știu ce va fi, cum va fi. Ar fi interesant, eu aș fi foarte interesat să știu, peste 150 de ani, ce va fi. Sunt foarte curios. Intuiesc un pic, dar aș fi foarte curios… Nu o să prind, dar aș fi foarte curios să știu peste 150 de ani ce va fi. Dacă vor mai fi așa la Șamșud pictori să picteze, dacă vor mai fi aceste pivnițe… dacă acum interesul este foarte mic, ce va fi peste 150 de ani ?” – Profesor Matei Ladislau, artist plastic.

Incursiunea noastră în Tabăra de pictură de la Șamșud se încheie cu dialogul dintre doi artiști plastici participanți: Szabo Attila și Dabóczi Géza. De ce Șamșud, ce stil de pictură abordează participanții și care este scopul taberei? Vă invităm să urmăriți materialul video.

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X