Back to all Post

Simpozionul de creaţie artistic-plastică de la Şamşud

Începând din 02 august și până  în 14 august 2019 se desfășoară cea de a doua ediție a simpozionului de creaţie artistic-plastică de la Şamşud, program de documentare şi creaţie artistică iniţiat de Primăria Şamşud şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj. În primele zile, artiștii participanți au realizat un tur de documentare la bisericile reformate sălăjene cu tavan casetat (Șimleu Silvaniei, Crasna, Horoatu Crasnei, Lompirt), pictate într-un stil naiv al  figurativismului popular de secol XVIII şi/sau decorativismul ce utilizează motivele florale ale unui baroc rustic.

Apoi, artiștii plastici, pictori și graficieni participanți au luat cunoștință cu specificul Șamșudului și împrejurimilor acestuia, motivele specifice documentate urmând a fi integrate în creațiile lor. Peisajul local dar și arhitectura tradițională (case din sat dar și pivnițele de pe dealul viilor) sunt sursă de inspirație pentru artiștii prezenți la Simpozion.

Lucrările realizate în cadrul acestui simpozion de creație vor fi prezentate într-o expoziție ce va fi organizată în cadrul festivalului artelor Muza Fest din acest an.

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X