Back to all Post

Povestea SCRISULUI – SCRIBUL

Atelier

Într-o manieră creativă, muzeul propune copiilor o întoarcere în timp, la scrierea hieroglifică, caligrafică, scrierea decorativă care va transforma literele şi cuvintele în adevărate opere de artă.

Scopul proiectului este promovarea şi cunoaşterea patrimoniului cultural deținut de Muzeu prin facilitarea accesului elevilor la activităţi de învăţare nonformală legate de istorie, stimularea elevilor spre creativitate şi recreere educativă.

Prin acest atelier se urmărește dezvoltarea creativității și a spiritului inventiv, îmbogățirea culturii generale și trezirea curiozității despre civilizațiile antice, precum și conștientizarea apartenenței la o comunitate și a rolului muncii în echipă.

În cadrul atelierului, elevii se vor familiariza cu noțiuni despre istoria și evoluția scrierii și a instrumentelor de scris și vor experimenta scrierea hieroglifică, utilizând diverse instrumente de scris. Îndrumați de specialiștii muzeului, copiii vor crea semne grafice (linii, bastonașe, figuri, hieroglife etc.) cu diverse ustensile de scriere.

Activități desfășurate în cadrul atelierului:

⇒       Introducere în atmosfera atelierului și vizualiarea unor instrumente de scris.

⇒       Scurtă prezentare despre istoria scrierii și a instrumentelor de scris – primele instrumente și forme de scriere.

⇒       Experimentarea scrierii pe diverse suporturi și cu ajutorul diverselor ustensile de scris – scrierea pe hârtie specială (pergament, hârtie natur), utilizând instrumente de scris precum, pana, peniţa și pensula.

Atelierul se adresează copiilor care doresc să călătorească în timp pentru a cunoaşte istoria scrisului şi a instrumentelor de scris, care sunt curioşi să încerce scrierea și să experimenteze diverse ustensile şi suporturi de scris.

Marcela Băbănaș

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate