A venit vacanța! Muzeul nostru propune și în acest an în perioada vacanței de vară diverse programe de educație, de dezvoltare a creativității, a imaginației, a simțului artistic și a deprinderilor de comunicare și lucru în echipă. Începând de luni, 04.07.2016, așteptăm copiii la o nouă ”Vacanță la muzeu”, pentru a descoperi împreună un alt […]
– continuăm promovarea festivalului. Dacă sâmbătă am fost la Cluj (revenim cu imagini), duminică seara o parte a membrilor Asociaţiei Amicii Muzeului – Zalău au descins, în formaţie de luptă acasă, în zona centrală şi, sprijiniţi de câţiva voluntari de la Colegiul Naţional Silvania, au distribuit informaţiile despre cel mai important eveniment local de promovare […]
Porolissum Fest 2016 continuă cu cea de a doua zi a pregătirilor. Pentru ca scena atacului nocturn cu săgeţi şi proiectile incendiare să fie cât mai fidelă realităţii istorice, pregătim elementele şi locurile „fierbinţi” ale confruntărilor. La fel ca cercetarea ştiinţifică, reconstituirea istorică (reenactmentul) se face cu efort, transpiraţie şi multă pasiune. Va urma…. ” […]
Azi, 24 iunie 2016 este Ziua Universală a Iei, aşa că e la loc de cinste cămaşa din pânză cu motive tradiţionale din lada de zestre a bunicii. În această zi îi îndemnăm pe toţi să îmbrace o ie, nu contează dacă este mai veche sau mai nouă, important este să o purtaţi cu drag. […]
Pregătiri Porolissum Fest 2016 De azi am sunat adunarea; am lăsat ştiinţa, cercetarea, depozitele, patrimoniul şi ne-am apucat de pregătit … evident Porolissum Fest. Vremea ne-a dat serioase bătăi de cap şi muncă în plus după furtuna de vineri. Aşa că unii pregătesc locaţia şi toată infrastructura evenimentului, alţii asigura logistica, angajează serviciile necesare, planifică […]
Noi ţi-am pregătit un week-end plin de evenimente la Porolissum Fest. In 2-3 iulie tu trebuie doar să fii alături de noi la Porolissum. Te aşteptăm! Mâncăruri gătite după rețete din cea mai veche carte de bucate din lume, cea a gastronomului antic Apicius, preparate de celebrul chef Antonio Passarelli și maestrul bucătar Mircea Groza, […]