Back to all Post

Noaptea Europeană a Muzeelor – 18 mai 2019

Continuăm tradiția organizării Nopții Europene a Muzeelor și în acest an și vă oferim cu această ocazie tot ceea ce avem mai bun: expoziții interesante, activități atractive și multă, multă voie bună… Anul acesta v-am pregătit un program ce se întinde pe parcursul unei săptămâni (13 – 19 mai), cu evenimente diverse și noutăți ce vor culmina în ziua și noaptea de 18 mai 2019.

În preambulul Nopții Europene a Muzeelor, vă invităm miercuri 15 mai 2019 – ora 13 la Galeria de Artă ,,Ioan Sima” la reprezentația spectacolului de teatru „N-a fost războiul nostru” – ce se concentrează pe situația socială și economică din România deceniului II al secolului XX, pe schimbările provocate de Primului Război Mondial și pe impactul acestor evenimente istorice asupra femeilor, din diferite clase sociale. După reprezentația spectacolului vom organiza în zilele de miercuri, joi, vineri și sâmbătă ateliere de teatru educațional.

Sâmbătă 18 mai și duminică 19 mai  începând cu ora 14, în curtea Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, strada Unirii nr. 9, vă așteptăm cu o serie de ateliere dedicate celor mici, celor mari și familiilor (Dacii și romanii la jocurile olimpice, Concurs de tras cu arcul, Arme și unelte în preistorie, Haina îl face pe om! – concurs pe familii, Joaca de-a timpul etc.)

Sâmbătă 18 mai, pe-nserat, între ore 18 – 20, vă invităm la plimbare prin oraș pentru a asculta împreună povești despre locuri din oraș prezentate cu aplicația ,,Muzeul istoriilor subiective”. 

Iar de la ora 20 până la ora 0,30 vă puteți bucura de vizită gratuită ghidată în secțiile de istorie și de artă (Galeria ,,Ioan Sima”) ale Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, iar la CLIO HIGH-TECH de acces cu preț redus.

Duminică 19 mai, începând cu ora 14 veți putea vedea expoziția ,,Un secol de radiodifuziune” – organizată în colaborare cu Casa – Muzeu ,,Radio Nostalgia” – Brusturi, iar în cadrul atelierului Pe undele radioului veți putea asista și participa la demonstrații de realizare a legăturilor la distanță între radioamatori, atât în fonie cât și telegrafie, precum și modul de transmitere și recepție în codul Morse.

Parteneri: Casa-Muzeu ,,Radio Nostalgia” – Brusturi, Asociaţia Amicii Muzeului – Zalău.

Pentru programul detaliat și alte informații urmăriți-ne pe pagina de Facebook a muzeului, pe pagina evenimentului și pe site-ul muzeului (muzeuzalau.ro).

 

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X