Back to all Post

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021

Porolissum-ul văzut prin obiectivul fotografului Mihai Teudean

Mihai Teudean este absolvent de chimie-biologie la Grupul Școlar ”Mihai Viteazul” din Zalău. Dintotdeauna și-a dorit o carieră militară, însă și-a îndeplinit visul abia când a intrat în Legiunea Străină, din care a făcut parte timp de 18 ani. Acolo și-a descoperit și pasiunea pentru fotografie și videografie și a avut parte de experiențe fascinante în toate țările prin care a colindat. Pentru a se perfecționa  a studiat la AIS Formation – Ecole supérieure de l’audiovisuel et des arts numériques și a început colaborarea cu Carron Films Production, mai întâi ca stagiar, apoi ca operator imagine. De câțiva ani s-a întors acasă, în Zalău, dar continuă colaborarea cu Carron Films. 

”Am avut un parcurs puțin diferit de a celorlalți. Eu am vrut și după școala generală să intru la liceul militar, dar dezavantajul meu a fost că nu prea mă împăcam cu matematica. Nu m-am dus în Legiune ca să scap de ceva, ci pentru că-mi doream o carieră militară.  Apoi am descoperit fotografia”, spune Mihai Teudean, după multe insistențe de a-l face să ne povestească despre aventura sa din Legiunea Străină.

”Nu îmi place să ies în evidență”, mai spune fotograful zălăuan. Iar acest lucru se vede din modestia și discreția cu care se prezintă. Însă fotografiile realizate de Mihai Teudean vorbesc în locul lui.

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X