Back to all Post

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021

Patricia Marina Toma are 24 de ani și este din Marin.  Și-a descoperit pasiunea pentru a fotografia oameni în urmă cu 8 ani. Locuind la sat, bătrânii satului natal i-au fost primele subiecte, pe care a început să îi fotografieze pentru ca tinerii plecați în străinătate, care duceau dorul satului și a celor de acasă, să îi poată vedea online. Imaginile realizate în decursul anilor s-au concretizat în proiectul său principal „Oamenii satelor”, care cuprinde, pe lângă fotografii, interviuri și materiale video. 

Începând cu 2016 a derulat, cu sprijinul voluntarilor de la „Fiii Marinului” festivalul de reconstituire etnografică “Zilele AuGust la Marin”, derulând patru ediții care au presupus reconstituirea a două nunți și organizarea unor expoziții, ateliere și concerte. Din 2017 până  în prezent lucrează la proiectul „Bisericile de lemn din Sălaj” (titlu provizoriu), care își propune documentarea foto a bisericilor de lemn și video a poveștilor și mărturiilor sătenilor despre acestea.

În ultimii ani, Patricia Marina Toma a colaborat cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău în mai multe proiecte. Nu putea lipsi nici de la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021, eveniment pe care l-am folosit ca pretext pentru promovarea Porolissum-ului.

 

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate