Back to all Post

Lakóca – Lăcăuți

Expoziţia Simpozionului de creaţie artistic-plastică “Dealul Melcilor” de la Stana, ediţia 2018

 Organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, simpozionul de creaţie atristic-plastică de la Stana, judeţul Sălaj, i-a avut acest an ca invitaţi pe artiştii grupului Lakóca de la Sfântu Gheorghe (Covasna). Ideea de a susţine un astfel de simpozion creativ în satul unde şi-a instaurat rezidenţa artistică unul dintre cei mai influenţi intelectuali transilvani interbelici, Kós Károly, este de câţiva ani o realizare fructuoasă a muzeului, ce se bucură anual şi de o expoziţie reprezentativă a produsului artistic realizat, susuţinută în cadrul Muza Fest.

 Expoziţia de artă cu titlul „Lakóca” organizată de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău din lucrările membrilor Asociaţiei cu acelaşi nume va fi deschisă acest an pe data de 30 noiembrie la ora 18,00 la  Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

      „Unul dintre cele mai memorabile momente ale simpozionului de la Stana a fost drumeția pe Dealul Melcilor, unde amprentele unei lumi acvatice de mult apuse, prin imaginile sale inspirative cu fosilii de melci, scoici și arici de mare, ne-au îmbogățit cu o impresie și un mesaj de neuitat. Trebuie să mergem mai departe, să aducem la suprafață frumusețile fosilizate în adâncul sufletelor noastre, pentru că – incontestabil – aceasta este datoria, menirea noastră” (Madaras Péter, artist plastic – catalogul expoziţiei).  

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X