Back to all Post

Expoziţia personală SZÉKELY GÉZA la „Primăvara poeziei”

Conform tradiţiei ediţiilor precedente, festivalul „Primăvara poeziei” este mereu însoţită de o expoziţie pesonală a unui artist plastic maghiar din Ungaria sau din România, care are o anumită legătură cu Sălajul. Ediţia festivalului din acest an prezintă o expoziţie personală a artistului plastic Székely Géza din Cluj-Napoca. Selectat dintr-un material realizat pe parcursul carierei, expoziţia va prezenta lucrări de grafică şi pictură, adică gravuri şi uleiuri, respectiv pasteluri.

Având o prezenţă expoziţională foarte densă la nivel naţional şi internaţional, Székely Géza este artistul care a participat la mai multe simpozioane de creaţie susţinute în judeţul Sălaj în ultimii douăzeci de ani, find unul dintre artiştii cei mai apropiaţi regretatului plastician sălăjean, Szabó Vilmos. Aflat acum la vârsta de 60 de ani, considerăm că se cuvine să celebrăm o astfel de aniversare importantă cu o expoziţie personală susţinută şi la Zalău tocmai în cadrul  festivalului „Primăvara poeziei”, cu atât mai mult cu cât plasticianul Székely Géza este şi poet, autor şi recitator de poezie.

Prezent deja acest an la Zalău cu o manifestare expoziţională a elevilor săi la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj cu titlul „Peregrinări sălăjene”, dl. Székely Géza a fost un patrtener deosebit al acestui proiect (cu acelaşi titlu) axat pe promovarea specificului etnografic-istoric al Sălajului, finalizat cu expoziţia pomenită în care a fost implicat ca partener şi muzeul judeţean.

În acelaşi tandem instituţional, adică Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, organizatorii vă invită la deschiderea expoziţiei în data de 21 aprilie, ora 17 la galeria de artă a centrului de cultură.

Szabó Attila,

Curator expoziţie

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X