Back to all Post

Congresul internațional al Asociației Rei Cretariae Romanae Fautores

Evenimentul, ajuns la cea de-a XXXI-a ediție, este organizat de către Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babes-Bolyai Cluj Napoca și Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române, în parteneriat cu alte 14 instituții muzeale și științifice din țară. 
În prima parte a zilei specialiștii au participat la o sesiune de comunicări științifice, desfășurată în Sala Porolissum a Consiliului Județean, au vizitat Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și au mers într-un tur ghidat la Moigrad.
160 de specialiști din țară și străinătate, invitați din țări precum Italia, Germania, Franța, Anglia, Spania, Grecia, Turcia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, România, etc. au avut posibilitatea de a descoperi patrimoniul istoric și cultural al zonei. Pentru că am dorit ca experiența descoperirii Sălajului să fie una de neuitat, pe lângă vizita la muzeu, programul a inclus un tur ghidat al Porolissumului care s-a încheiat cu o secvență de reenactment gastronomic (reconstituire bucătărie romană) în Amfiteatru.

[huge_it_video_player id=”10″]

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X