Back to all Post

Concurs ,,Culegem amintiri”

Îți amintești sărbătorile și aniversările de familie, când rudele și prietenii erau primiți în camera considerată cea mai frumoasă (sufrageria)? Dar de momentele în care mobila trebuia mereu lustruită ca să te poți oglindi în luciul ei? Sau când, copil fiind, erai mereu îngrijorat să nu spargi bibelourile mamei,  atât de frumos etalate pe mobilă sau televizor? Ai moștenit albumul de fotografii al familiei și ai imagini cu apartamentul părinților, bunicilor din anii 50 – 80? Trimite-ne fotografii care să ilustreze cât mai bine ce înseamna pentru tine „acasă”, dar și cum era înfrumusețat apartamentul tău (sau unde ai crescut) în anii regimului comunist și noi te premiem.

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău lansează un concurs de fotografii ,,Culegem amintiri”, care să surprindă maniera de decorare a spațiului de locuit în comunism, să ,,arate” obiectele care ,,populau” apartamentele în perioada regimului.  Acest concurs se desfășoară în perioada 1 – 31 iulie 2020, în cadrul expoziției ”Bibelou, pește, mileu – decorarea spațiului locuit în comunism”. (Termenul până la care se pot trimite fotografiile s-a prelungit până în 30 august 2020) 

Așadar, trimiteți-ne fotografii cu interioare ale apartamentelor de bloc din perioada 1950 – 1989 însoțite de o scurtă poveste (când au fost făcute, la ce eveniment, ce semnifică ele pentru dumneavoastră, ce amintiri vă trezesc, unde au fost ținute, de la cine le aveți, cine este în fotografie etc.) pe adresa de e-mail concurs@muzeuzalau.ro  sau aduceți-le la Galeria de artă ,,Ioan Sima” (muzeograf Marcela Băbănaș) unde noi le vom scana și apoi vi le returnăm.

Cele mai ilustrative imagini, dar și cele mai frumoase povești vor fi premiate, iar toate fotografiile și poveștile lor vor fi prezentate într-o expoziție online pe site-ul muzeului și pe paginile de Facebook și Instagram ale muzeului.   

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X