Back to all Post

Autobuzul Centenar la stația terminus

Autobuzul care a purtat expoziția ,,Centenarul Călător” a ajuns la stația terminus. Prin intermediul acestuia, peste 7.000 de oameni au aflat elemente de istorie locală referitoare la implicarea și contribuția personalităților sălăjene la înfăptuirea Marii Uniri.

Expoziția itinerantă a ajuns în perioada septembrie – decembrie 2018 în toate cele patru orașele din județul Sălaj, precum și în localitățile care au dat personalități ce au făcut istorie. Autobuzul inscripționat cu elemente care să informeze publicul despre Centenar, a avut în interior o amenajare expozițională care a oferit informații esențiale referitoare la principalele personalități care au contribuit decisiv la fondarea României. Aceste informații au fost puse la dispoziția publicului prin intermediul unor soluții tehnologice de secol XXI (All in on PC InfoTouch), care au permis nu doar oferirea de informații suplimentare dar și desfășurarea unor jocuri de cultură generală având ca subiect personalitățile sălăjene din generația Marii Uniri.

Jocurile au avut în vedere întrebări bazate pe informații expuse şi au asigurat nu doar dobândirea de cunoștințe, ci și consolidarea lor. La acestea au participat peste 200 de persoane, care s-au întrecut la patru categorii, fiecare categorie fiind premiată.

Câștigătorii, anume cei care au acumulat cel mai mare număr de puncte adunate din toate cele patru jocuri sunt:

  • Categoria 7 – 10 ani – Baboș Felicia (8 ani) – Zalău
  • Categoria 11 – 14 ani – Carla Pădurean (14 ani) – Huedin, județul Cluj
  • Categoria 15 – 19 ani – Hosu Alexia (17 ani) – Șimleu Silvaniei
  • Categoria Open – Gui Ștefania (42 ani) – Zalău

Aplicația Centenar va rămâne activă în continuare la adresa www.centenar.muzeuzalau.ro putând fi accesată în continuare de toți cei care doresc să afle informații interesante despre contribuția sălăjenilor la înfăptuirea Marii Uniri din 1918 și de a-și testa cunoștințele.

Premierea câștigătorilor va avea loc în data de 31 ianuarie la ora 13, la Galeria de Artă ,,Ioan Sima” din Zalău.

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X