Back to all Post

Asediul nocturn al populațiilor barbare cu săgeți și proiectile incendiare la Porolissum Fest 2017

În mai puțin de o lună, Porolissum se va transforma în câmpul de bătălie a barbarilor si romanilor, la cea de-a saptea ediție a Porolissum Fest.

Nici anul acesta, de la eveniment, nu vor lipsi experiențele simbolice. Copiii, alaturi de parinti si bunici, vor avea ocazia să încerce si să experimenteze olăritul, tirul cu arcul, gastronomia antică, coafurile romane, vinul aromatizat, ceaiurile vindecatoare si multe altele.

Însă, cele mai asteptate momente, sunt reprezentate de scenele de luptă fără menajamente ale gladiatorilor si scenele specaculoase ale confruntărilor dintre barbari și romani.

Prima luptă dintre acestia a avut loc deja. În anul 117 p.Chr., barbarii s-au rasculat(video) si au atacat pe Limes patrulele romane.

Urmatoarea luptă se va purta în fața castrului de la Porolissum, unde, legiunile romane sunt în alertă.

Romanii, echipați în armuri metalice si înarmați, vor încerca să apere cetatea la asediul nocturn al populațiilor barbare. Se vor arunca proiectile si săgeți incendiare înspre trupele romane care vor riposta si vor apăra Porolissum-ul de furia barbară.

O atmosferă inedită si o încercare vie si spectaculoasă de a reconstitui luptele purtate la porțile cetății.

Pentru mulți dintre participanții edițiilor trecute a fost o premieră să urmărească în timp real scenele de luptă si să se obișnuiască cu activitățile culturale si istorice. Acestea sunt valorificate într-un mod inovator si sustenabil de către Muzeul Județean de Istorie si Artă din Zalău.

Sunt așteptați peste 1500 de turisti în capitala provinciei romane Dacia Porolissensis. Este un bun prilej atât pentru copii cât si pentru adulți să vadă pe viu cultura si istoria romanilor, fiind implicați direct în activități.

Dacă vrei să vezi continuarea te asteptam la Porolissum Fest/Festivalul Roman Zalău Porolissum, eveniment desfășurat în 15-16 iulie, Sălaj.

Pentru detalii accesează pagina de Facebook: Muzeul Judetean de Istorie si Arta – Zalau

Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X