Back to all Post

Arheologia tehnicilor medicale

Cea mai mare colecție de replici ale unor instrumente medicale romane din lume va fi prezentată în cadrul evenimentului  POROLISSUM FEST – FESTIVALUL ROMAN ZALĂU POROLISSUM în perioada 30 iunie – 01 iulie 2018, reconstruită fidel pe baza descoperirilor și a informațiilor conținute în diferitele scrieri ale unor medici antici.

Colecția reprezintă rezultatul mai multor ani de cercetare și studii, fiind realizată de italianul Giorgio Franchetti.

Acesta a efectuat în ultimii 5 ani studii specifice privind medicina în vremurile romane, a cercetat o serie de texte antice precum și studii ale cercetătorilor moderni, beneficiind sprijinul a numeroși experți mondiali.

Colecția, unică în felul ei, a fost prezentată de dr. Ralph Jackson, curator al British Museum, la The National Geographic Channel în cadrul unui documentar privind medicina de război.

Aprofundarea studiilor de istorie și arheologie, împreună cu vaste cunoștințe de medicină, folosite în vremurile antice i-au oferit termenul de „arheo-medic“.

Studiul medicinei și a metodelor de îngrijire antice vor fi prezentate în cadrul evenimentului, iar cei prezenți vor putea admira în direct de operație antică așa cum se realiza ea acum 2000 de ani.

Mai multe informații aici ⇓

Giorgio Franchetti

 

Add Your Comment

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2022. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X