Deschis de Marți până Duminică 9.00 - 17.00.
(Ultima intrare la ora 16.30) Luni închis.

DIGI HISTORY

Sculpturi din Colecția de artă contemporană a muzeului

Colecția de artă contemporană a Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău s-a format cu precădere după 1965, prin donații, transferuri și achiziții ale unor lucrări de artă realizate de artiștii contemporani consacrați sau aflați la început de carieră. Colecția cuprinde peste 70 de sculpturi și opere de plastică mică, din care vă oferim acum o selecție redată în 3D.

Dacica 3D - Vase dacice din județul Sălaj

Cercetările arheologice de anvergură, desfășurate la Porolissum / Măgura Moigradului, Marca / Cetate, Șimleu Silvaniei / Cetate / Observator și Uliul cel Mic,au adus în muzee o gamă extrem de variată de vase dacice confecționate cu mâna sau la roata olarului. Vasele modelate 3D provin de la Marca, și majoritar, de pe Măgura Moigradului și sunt frecvent întâlnite în așezările și fortificațiile dacice.

Etnographica 3D - Ceramica olarilor din Sălaj

Vă prezentăm o selecție redată în 3D a celor mai reușite piese de ceramică din colecția muzeului. Vasele modelate 3D provin din centrele de olărit sălăjene, cu precădere din Zalău și acoperă atât sectorul decorativ, cât și cel utilitar. Am reliefat în mod special ceramica de Zalău, ca marcă identitară și realizare de excepție a olăritului de breaslă.

Neolithic 3D-Artefacte neolitice din Sălaj

Sutele de situri neolitice identificate până în prezent pe teritoriul județului Sălaj au dovedit din plin intensa locuire a zonei, favorizată în principal de cele trei artere hidrografice: Barcău, Crasna și valea Zalăului.

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău © 2020. All Rights Reserved
Politica de confidențialitate

X