Homepage / Evenimente / Asociația Culturală Enciclopedia Dacică, Nimfele Daciei și Asociaţia Culturală Omnis Barbaria
Expoziția ”DRUMUL SĂRII – DRUMUL ȚĂRII” II Expoziția ”Drumul sării. Drumul Țării” Centenar Călător – Jibou Centenar călător – Șimleu Silvaniei Magia toamnei Noaptea Cercetătorilor Europeni Congresul internațional al Asociației Rei Cretariae Romanae Fautores Centenar Călător Arhitectura tradițională pe Valea Almașului Dacă e septembrie e despre patrimoniu Cercetare arheologică la castrul auxiliar de la Brusturi Tezaure monetare medievale și premoderne descoperite pe teritoriul orașului Zalău Jac – Dealul Cămnin Pentru că… Mai este 1 zi… Ateliere de vară, la Muzeu…. DESPRE ZESTREA FETEI ȘI SÂNZIENE, LA MUZEU Arheologia tehnicilor medicale Asociația Culturală Enciclopedia Dacică, Nimfele Daciei și Asociaţia Culturală Omnis Barbaria Asociația Culturală Tomis, Asociația Historia Renascita și Asociația Amicii Muzeului VIRTVS ANTIQUA, CASTRUM NOVIS și VULTURII DIN ȚARA CĂLATEI Vino și bate ”La porțile de fier ale Daciei” E vremea pentru Porolissum Fest- Festivalul roman Zalău Porolissum A fost o noapte….dar ce noapte! NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR Expoziţia personală SZÉKELY GÉZA la „Primăvara poeziei” Cronică de familie în vremuri de război Activități educaționale A fost COOL SĂ FII COOL-T NAŢIONALISM ÎN ARTELE PLASTICE DIN ROMÂNIA DUPĂ 1918 ROMÂNIA CENTENAR Cool să fii cool-t CLIO HIGH TECH Oferta educaţională MJIAZ 2018 ARHITECTURA TRADIȚIONALĂ PE VALEA SOMEȘULUI O nouă expoziție, pe cât de inedită pe atât de interesantă Expoziţia MuzeOM Știința face spectacol la Noaptea Cercetătorilor Simpozion de creaţie artistică de la Jebucu Simpozionul de creație artistic-plastică de la Stana 2017 Comunicat de presă ”Prin cenușa imperiului” Amintiri dintr-o vacanță frumoasă… Vacanța la muzeu ! Șantierul arheologic Jac ”Cămnin” Comunicat Porolissum Fest 2017 Porolissum Fest 2017 Lista câștigătorilor biletelor gratuite de intrare în Muzeu 10 pentru Muzeu si Porolissum. Portret de eveniment Asediul nocturn al populațiilor barbare cu săgeți și proiectile incendiare la Porolissum Fest 2017 Vacanța la Muzeu De ce merită să vii la Porolissum Fest? O nouă ediție Porolissum Fest Cum a fost la Noaptea muzeelor? Daruri către zei! Ne pregătim de „Noaptea muzeelor” POVESTEA LUTULUI S-a vernisat expoziția Oala de sarmale a bunicii… Oala de sarmale a bunicii… Premia Musei E cool să fii cool-t! Competiția liceelor. Noi despre noi Ziua Națională a României sărbătorită la muzeu Simpozion aniversar Noaptea cercetătorilor 2016 Activitate educaţională Activitate cercetășească Cărticica poveştilor muzeului Raport Vacanţa la muzeu 2016 Cetăţi necunoscute ale Sălajului Continuare jurnal Porolissum Fest 2016 Vacanţa la muzeu TOP 10 POROLISSUM FEST Jurnal Porolissum post-eveniment I Porolissum Jurnal Post Porolissum Fest 2016 Jurnal Porolissum Fest Vacanța la muzeu Jurnal Porolissum Fest 2016 Jurnalul ante – Porolissum Fest 2016 Ziua Universală a Iei Pregătiri Porolissum Fest 2016 Porolissum Fest 2016

Asociația Culturală Enciclopedia Dacică, Nimfele Daciei și Asociaţia Culturală Omnis Barbaria

Vor fi prezenți la POROLISSUM FEST – FESTIVALUL ROMAN ZALĂU POROLISSUM

30 iunie – 01 iulie 2018

Asociația Culturală Enciclopedia Dacică

Ceea ce ne definește ca grup este acuratețea cu care, fără să facem nici un fel de recurs la mijloacele moderne de trai, refacem un fond antropologico-cultural pe care, cu entuziasm, îl considerăm cel mai apropiat de adevărurile istorice. Asociația noastră beneficiază de munca voluntară a unor istorici specialiști în Epoca Antică, profesori universitari, doctori, doctoranzi în istorie și arheologi.

Cu toții suntem convinși că cel mai direct mod de învățare și de asimilare a istoriei noastre este prin experimentarea practică și vizuală, în joc, a modului de viață din perioada pe care o vizăm. Astfel, proiectul nostru devine atractiv atât pentru copii, cât și pentru părinți sau bunici.

Nimfele Daciei 

Au luat ființă în anul 2006 la Zalău. Scopul grupului este acela de aducere în scenă a unor vechi ritualuri și impersonarea nimfelor, așa cum se regăsesc ele în credințele populare, precum și în diferitele faze de transformare pe care conceptul le-a suferit în evoluția sa din antichitate și până în contemporaneitate.  Grupul de dansuri arhaice propune:  

“Atelier de muzică antică ” ce presupune realizarea cercetării și elaborarea documentației atelierului, alegerea pieselor muzicale care vor fi studiate și ascultate de către participanți, asistarea participanților pe toată durata festivalului în folosirea de instrumente muzicale și realizarea prezentării teoretice destinată publicului larg.

” Nunta Linei”- spectacol de teatru și dans antic

Prezentarea costumelor romane, dans antic roman, dansuri și ritualuri dacice, atelier de dans antic pentru copii, dans antic copii-trupele Natae Severiane si Sanctimonia Nemesis.

Asociaţia Culturală Omnis Barbaria 

Și-a început activitatea în vara anului 2013 ca răspuns la necesitatea de a scoate în evidenţă importanţa patrimoniului istoric şi cultural din regiunea nord-vestică a ţării. Toţi membrii fondatori ai Asociaţiei au o veche experienţă în domeniul reconstituirilor istorice, ei participând, începând cu anul 2007, la numeroase evenimente, acţiuni educative şi culturale, ca membri sau colaboratori.

 Principala activitate a asociației este reconstituirea unor aspect civile și militare din perioada antică cu referire în special la evoluția istorică din nord-vestul României (celți, daci, germanici). De asemenea prin reproducerea unor obiecte și fenomene din trecut, asociația desfășoară și proiecte de arheologie experimentală, care, datorită rigurozității științifice, reprezintă un un nivel mai avansat al reconstituirii istorice.

 

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*