Homepage / Articole / Expoziţia personală SZÉKELY GÉZA la „Primăvara poeziei”
Expoziția ”DRUMUL SĂRII – DRUMUL ȚĂRII” II Expoziția ”Drumul sării. Drumul Țării” Centenar Călător – Jibou Centenar călător – Șimleu Silvaniei Magia toamnei Noaptea Cercetătorilor Europeni Congresul internațional al Asociației Rei Cretariae Romanae Fautores Centenar Călător Arhitectura tradițională pe Valea Almașului Dacă e septembrie e despre patrimoniu Cercetare arheologică la castrul auxiliar de la Brusturi Tezaure monetare medievale și premoderne descoperite pe teritoriul orașului Zalău Jac – Dealul Cămnin Pentru că… Mai este 1 zi… Ateliere de vară, la Muzeu…. DESPRE ZESTREA FETEI ȘI SÂNZIENE, LA MUZEU Arheologia tehnicilor medicale Asociația Culturală Enciclopedia Dacică, Nimfele Daciei și Asociaţia Culturală Omnis Barbaria Asociația Culturală Tomis, Asociația Historia Renascita și Asociația Amicii Muzeului VIRTVS ANTIQUA, CASTRUM NOVIS și VULTURII DIN ȚARA CĂLATEI Vino și bate ”La porțile de fier ale Daciei” E vremea pentru Porolissum Fest- Festivalul roman Zalău Porolissum A fost o noapte….dar ce noapte! NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR Expoziţia personală SZÉKELY GÉZA la „Primăvara poeziei” Cronică de familie în vremuri de război Activități educaționale A fost COOL SĂ FII COOL-T NAŢIONALISM ÎN ARTELE PLASTICE DIN ROMÂNIA DUPĂ 1918 ROMÂNIA CENTENAR Cool să fii cool-t CLIO HIGH TECH Oferta educaţională MJIAZ 2018 ARHITECTURA TRADIȚIONALĂ PE VALEA SOMEȘULUI O nouă expoziție, pe cât de inedită pe atât de interesantă Expoziţia MuzeOM Știința face spectacol la Noaptea Cercetătorilor Simpozion de creaţie artistică de la Jebucu Simpozionul de creație artistic-plastică de la Stana 2017 Comunicat de presă ”Prin cenușa imperiului” Amintiri dintr-o vacanță frumoasă… Vacanța la muzeu ! Șantierul arheologic Jac ”Cămnin” Comunicat Porolissum Fest 2017 Porolissum Fest 2017 Lista câștigătorilor biletelor gratuite de intrare în Muzeu 10 pentru Muzeu si Porolissum. Portret de eveniment Asediul nocturn al populațiilor barbare cu săgeți și proiectile incendiare la Porolissum Fest 2017 Vacanța la Muzeu De ce merită să vii la Porolissum Fest? O nouă ediție Porolissum Fest Cum a fost la Noaptea muzeelor? Daruri către zei! Ne pregătim de „Noaptea muzeelor” POVESTEA LUTULUI S-a vernisat expoziția Oala de sarmale a bunicii… Oala de sarmale a bunicii… Premia Musei E cool să fii cool-t! Competiția liceelor. Noi despre noi Ziua Națională a României sărbătorită la muzeu Simpozion aniversar Noaptea cercetătorilor 2016 Activitate educaţională Activitate cercetășească Cărticica poveştilor muzeului Raport Vacanţa la muzeu 2016 Cetăţi necunoscute ale Sălajului Continuare jurnal Porolissum Fest 2016 Vacanţa la muzeu TOP 10 POROLISSUM FEST Jurnal Porolissum post-eveniment I Porolissum Jurnal Post Porolissum Fest 2016 Jurnal Porolissum Fest Vacanța la muzeu Jurnal Porolissum Fest 2016 Jurnalul ante – Porolissum Fest 2016 Ziua Universală a Iei Pregătiri Porolissum Fest 2016 Porolissum Fest 2016

Expoziţia personală SZÉKELY GÉZA la „Primăvara poeziei”

Conform tradiţiei ediţiilor precedente, festivalul „Primăvara poeziei” este mereu însoţită de o expoziţie pesonală a unui artist plastic maghiar din Ungaria sau din România, care are o anumită legătură cu Sălajul. Ediţia festivalului din acest an prezintă o expoziţie personală a artistului plastic Székely Géza din Cluj-Napoca. Selectat dintr-un material realizat pe parcursul carierei, expoziţia va prezenta lucrări de grafică şi pictură, adică gravuri şi uleiuri, respectiv pasteluri.

Având o prezenţă expoziţională foarte densă la nivel naţional şi internaţional, Székely Géza este artistul care a participat la mai multe simpozioane de creaţie susţinute în judeţul Sălaj în ultimii douăzeci de ani, find unul dintre artiştii cei mai apropiaţi regretatului plastician sălăjean, Szabó Vilmos. Aflat acum la vârsta de 60 de ani, considerăm că se cuvine să celebrăm o astfel de aniversare importantă cu o expoziţie personală susţinută şi la Zalău tocmai în cadrul  festivalului „Primăvara poeziei”, cu atât mai mult cu cât plasticianul Székely Géza este şi poet, autor şi recitator de poezie.

Prezent deja acest an la Zalău cu o manifestare expoziţională a elevilor săi la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj cu titlul „Peregrinări sălăjene”, dl. Székely Géza a fost un patrtener deosebit al acestui proiect (cu acelaşi titlu) axat pe promovarea specificului etnografic-istoric al Sălajului, finalizat cu expoziţia pomenită în care a fost implicat ca partener şi muzeul judeţean.

În acelaşi tandem instituţional, adică Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, organizatorii vă invită la deschiderea expoziţiei în data de 21 aprilie, ora 17 la galeria de artă a centrului de cultură.

Szabó Attila,

Curator expoziţie

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*