Homepage / Evenimente / Simpozion de creaţie artistică de la Jebucu
ARHITECTURA TRADIȚIONALĂ PE VALEA SOMEȘULUI O nouă expoziție, pe cât de inedită pe atât de interesantă Expoziţia MuzeOM Știința face spectacol la Noaptea Cercetătorilor Simpozion de creaţie artistică de la Jebucu Simpozionul de creație artistic-plastică de la Stana 2017 Comunicat de presă ”Prin cenușa imperiului” Amintiri dintr-o vacanță frumoasă… Vacanța la muzeu ! Șantierul arheologic Jac ”Cămnin” Comunicat Porolissum Fest 2017 Porolissum Fest 2017 Lista câștigătorilor biletelor gratuite de intrare în Muzeu 10 pentru Muzeu si Porolissum. Portret de eveniment Asediul nocturn al populațiilor barbare cu săgeți și proiectile incendiare la Porolissum Fest 2017 Vacanța la Muzeu De ce merită să vii la Porolissum Fest? O nouă ediție Porolissum Fest Cum a fost la Noaptea muzeelor? Daruri către zei! Ne pregătim de „Noaptea muzeelor” POVESTEA LUTULUI S-a vernisat expoziția Oala de sarmale a bunicii… Oala de sarmale a bunicii… Premia Musei E cool să fii cool-t! Competiția liceelor. Noi despre noi Ziua Națională a României sărbătorită la muzeu Simpozion aniversar Noaptea cercetătorilor 2016 Activitate educaţională Activitate cercetășească Cărticica poveştilor muzeului Raport Vacanţa la muzeu 2016 Cetăţi necunoscute ale Sălajului Continuare jurnal Porolissum Fest 2016 Vacanţa la muzeu TOP 10 POROLISSUM FEST Jurnal Porolissum post-eveniment I Porolissum Jurnal Post Porolissum Fest 2016 Jurnal Porolissum Fest Vacanța la muzeu Jurnal Porolissum Fest 2016 Jurnalul ante – Porolissum Fest 2016 Ziua Universală a Iei Pregătiri Porolissum Fest 2016 Porolissum Fest 2016

Simpozion de creaţie artistică de la Jebucu

Al 22-lea simpozion de creaţie artistică de la Jebucu. 2 – 12 iulie 2017

Iniţiatorului proiectului, care este Fundației STARS din Cluj-Napoca în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj ca şi cofinanţator, ne alăturăm şi noi de câţiva ani ca referenţi de specialitate.  Scopul nostru eset documemtarea evenimentul constituind obiectul cercetării de teren al programului Artă sălăjeană, artişti sălăjeni asumat de Muzeul de Artă Ioan Sima. Acest an au fost invitați 25 de artiști plastici și 10 artişti fotografi. 

Procesul creativ se desfăşoară la Jebucu într-un context al satul sălăjean tipic unguresc de pe Valea Almaşului – microregiune bine definită etnografic în cadrul Ţării Călatei. Jebucu are un deosebit potențial artistic pentru cei care reușesc să se inspire din aspectul tradițional al unui sat mic cu case țărănești și gospodării conservate încă de la începutul secolului trecut. Interioarele tipice pentru Țara Călatei se regăsesc în multe case în acest sat, împreună cu portul popular, țesăturile, cusăturile și mobilierul pictat rămase de la străbuni, dar și ceramica decorativă nelipsită din interioarele caselor. Și peisajul din jur este unul atractiv pentru pictori, mulți dintre ei documentându-se și în satele adiacente, Sfăraș, Stana, Petrindu etc.

Artişti prezenţi au realizat în jur de 100 de lucrări printre care schiţe şi opere finalizate în diverse tehnici: pictură în ulei sau acrilic pe pânză sau PFL, acuarele, grafică în tehnica pastel, tuş, lionogravură sau creion, respectiv sculptură în lemn.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*