Homepage / Articole / 10 pentru Muzeu si Porolissum. Portret de eveniment
Expoziția ”DRUMUL SĂRII – DRUMUL ȚĂRII” II Expoziția ”Drumul sării. Drumul Țării” Centenar Călător – Jibou Centenar călător – Șimleu Silvaniei Magia toamnei Noaptea Cercetătorilor Europeni Congresul internațional al Asociației Rei Cretariae Romanae Fautores Centenar Călător Arhitectura tradițională pe Valea Almașului Dacă e septembrie e despre patrimoniu Cercetare arheologică la castrul auxiliar de la Brusturi Tezaure monetare medievale și premoderne descoperite pe teritoriul orașului Zalău Jac – Dealul Cămnin Pentru că… Mai este 1 zi… Ateliere de vară, la Muzeu…. DESPRE ZESTREA FETEI ȘI SÂNZIENE, LA MUZEU Arheologia tehnicilor medicale Asociația Culturală Enciclopedia Dacică, Nimfele Daciei și Asociaţia Culturală Omnis Barbaria Asociația Culturală Tomis, Asociația Historia Renascita și Asociația Amicii Muzeului VIRTVS ANTIQUA, CASTRUM NOVIS și VULTURII DIN ȚARA CĂLATEI Vino și bate ”La porțile de fier ale Daciei” E vremea pentru Porolissum Fest- Festivalul roman Zalău Porolissum A fost o noapte….dar ce noapte! NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR Expoziţia personală SZÉKELY GÉZA la „Primăvara poeziei” Cronică de familie în vremuri de război Activități educaționale A fost COOL SĂ FII COOL-T NAŢIONALISM ÎN ARTELE PLASTICE DIN ROMÂNIA DUPĂ 1918 ROMÂNIA CENTENAR Cool să fii cool-t CLIO HIGH TECH Oferta educaţională MJIAZ 2018 ARHITECTURA TRADIȚIONALĂ PE VALEA SOMEȘULUI O nouă expoziție, pe cât de inedită pe atât de interesantă Expoziţia MuzeOM Știința face spectacol la Noaptea Cercetătorilor Simpozion de creaţie artistică de la Jebucu Simpozionul de creație artistic-plastică de la Stana 2017 Comunicat de presă ”Prin cenușa imperiului” Amintiri dintr-o vacanță frumoasă… Vacanța la muzeu ! Șantierul arheologic Jac ”Cămnin” Comunicat Porolissum Fest 2017 Porolissum Fest 2017 Lista câștigătorilor biletelor gratuite de intrare în Muzeu 10 pentru Muzeu si Porolissum. Portret de eveniment Asediul nocturn al populațiilor barbare cu săgeți și proiectile incendiare la Porolissum Fest 2017 Vacanța la Muzeu De ce merită să vii la Porolissum Fest? O nouă ediție Porolissum Fest Cum a fost la Noaptea muzeelor? Daruri către zei! Ne pregătim de „Noaptea muzeelor” POVESTEA LUTULUI S-a vernisat expoziția Oala de sarmale a bunicii… Oala de sarmale a bunicii… Premia Musei E cool să fii cool-t! Competiția liceelor. Noi despre noi Ziua Națională a României sărbătorită la muzeu Simpozion aniversar Noaptea cercetătorilor 2016 Activitate educaţională Activitate cercetășească Cărticica poveştilor muzeului Raport Vacanţa la muzeu 2016 Cetăţi necunoscute ale Sălajului Continuare jurnal Porolissum Fest 2016 Vacanţa la muzeu TOP 10 POROLISSUM FEST Jurnal Porolissum post-eveniment I Porolissum Jurnal Post Porolissum Fest 2016 Jurnal Porolissum Fest Vacanța la muzeu Jurnal Porolissum Fest 2016 Jurnalul ante – Porolissum Fest 2016 Ziua Universală a Iei Pregătiri Porolissum Fest 2016 Porolissum Fest 2016

10 pentru Muzeu si Porolissum. Portret de eveniment

Muzeul Județean de Istorie si Artă Zalău, prin specialiştii săi pasionaţi de explorarea unor vremuri demult apuse, alături de membri ai asociaţiilor de reconstituire istorică  şi de Primăria municipiului Zalău, vă propune o incursiune în universul lumii antice, o experiență în care să retrăim împreună  momente istorice importante, ce au marcat devenirea noastră ca popor.

Călătorind în timp, împreună aflăm cum se confecţiona ceramica, vedem confruntările pline de forța ale gladiatorilor si ne îmbogățim cultura istorică într-un mod viu si interactiv.

 

Dacă nu ați trecut pe la Muzeul din Zalău si la Porolissum, înseamnă că trebuie să o faceți. Promitem că veți descoperi o istorie vie, reconstituită cu ajutorul tehnologiei moderne, dar si o experiență ca nicio alta, lupte romane, dansuri arhaice si explorări culinare. În 15-16 iulie, organizatorii evenimentului Porolissum Fest – Festivalului Roman Zalău Porolissum, vor aduce împreună, oameni pasionați de istorie si cultură, pentru a afla cât mai multe despre vremurile de mult apuse, despre ce ne reprezintă ca popor si pentru a experimenta activități captivante pentru copii si foarte interesante pentru adulți.

Mai mult, pentru cine nu e convins dacă în weekendul din 15-16 iulie doreste să vină să viziteze aceste două repere istorice, mai jos aveți adevaratele zece motive pentru care merită să fiți prezenți la eveniment.

  1. Dacă vrei să vezi un muzeu cu totul deosebit si inovator, care iți taie respirație la fiecare pas pe care il faci, Muzeul de Istorie si Artă din Zalău, este cel mai potrivit loc. Uite ce zic cei care au trecut pe acolo:

        2. Si dacă tot vine vorba de muzeu, pentru cei care dau like la pagina de facebook a muzeului în perioada 3-10 iulie, intră în cursa castigării unuia dintre cele 100 de bilete gratuite de intrare în muzeu, puse în joc de organizatorii Muzeul Județean de Istorie si Artă din Zalău.

        3. Este momentul potrivit să petreci clipe de neuitat alături de copiii tăi, astfel iți oferim sansa de a fi mai aproape de ei prin activitățile din cadrul evenimentului.

        4. Până la sfârsitul evenimentului, toate intrebările tale despre fascinanta lume antică de la Porolissum, vor avea un răspuns.

        5. Stim că pentru unele persoane este dificilă deplasarea până la Porolissum, asa că iți oferim transport gratuit până la castrul roman de la Porolissum si revenirea în oras – Mai multe detalii despre program gasiți în acest LINK.

        6. Olăritul, tirul cu arc, coafuri romane, vin aromatizat, dansul arhaic, îți sună cunoscut? Nu e o problemă dacă ceva din toate acestea nu iți este familiar. Porolissum Fest este conceput pentru ca participanții să practice aceste activități si să trăiasca experiente de neuitat.

        7. Vei avea ocazia să gusti bunătățile şi să simti savorile bucatariei romane.

       8. Participarea la eveniment este GRATUITĂ. Doar trebuie să fii prezent. În plus, ai posibilitatea să vezi pe viu scenele de luptă dintre barbari si romani, cu sageți si proiectile incendiare.

        9. Fiecare participant va pleca de la eveniment cu multe informaţii noi si experiente frumoase, dar si cu daruri plăcute, castigate la tombola noastra plină de surprize.

        10. Iar 10 pentru Muzeu si Porolissum, înseamnă, susținerea initiativelor muzeului, din partea ta ca participant la astfel de evenimente si transmiterea valorilor istorice si culturale mai departe.

Sunt așteptați peste 1500 de turiști în capitala provinciei romane Dacia Porolissensis și este un bun prilej atât pentru copii cât și pentru adulți să vadă pe viu cultura și istoria noastra, fiind implicați direct în activități.

Dacă vrei să vezi reconstituirile istorice, te așteptam la Porolissum Fest/Festivalul Roman Zalău Porolissum, eveniment desfășurat în 15-16 iulie, Sălaj.

Pentru detalii accesează pagina de Facebook: Muzeul Judetean de Istorie si Arta – Zalau

 

 

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*