Homepage / Articole / Asediul nocturn al populațiilor barbare cu săgeți și proiectile incendiare la Porolissum Fest 2017
ARHITECTURA TRADIȚIONALĂ PE VALEA SOMEȘULUI O nouă expoziție, pe cât de inedită pe atât de interesantă Expoziţia MuzeOM Știința face spectacol la Noaptea Cercetătorilor Simpozion de creaţie artistică de la Jebucu Simpozionul de creație artistic-plastică de la Stana 2017 Comunicat de presă ”Prin cenușa imperiului” Amintiri dintr-o vacanță frumoasă… Vacanța la muzeu ! Șantierul arheologic Jac ”Cămnin” Comunicat Porolissum Fest 2017 Porolissum Fest 2017 Lista câștigătorilor biletelor gratuite de intrare în Muzeu 10 pentru Muzeu si Porolissum. Portret de eveniment Asediul nocturn al populațiilor barbare cu săgeți și proiectile incendiare la Porolissum Fest 2017 Vacanța la Muzeu De ce merită să vii la Porolissum Fest? O nouă ediție Porolissum Fest Cum a fost la Noaptea muzeelor? Daruri către zei! Ne pregătim de „Noaptea muzeelor” POVESTEA LUTULUI S-a vernisat expoziția Oala de sarmale a bunicii… Oala de sarmale a bunicii… Premia Musei E cool să fii cool-t! Competiția liceelor. Noi despre noi Ziua Națională a României sărbătorită la muzeu Simpozion aniversar Noaptea cercetătorilor 2016 Activitate educaţională Activitate cercetășească Cărticica poveştilor muzeului Raport Vacanţa la muzeu 2016 Cetăţi necunoscute ale Sălajului Continuare jurnal Porolissum Fest 2016 Vacanţa la muzeu TOP 10 POROLISSUM FEST Jurnal Porolissum post-eveniment I Porolissum Jurnal Post Porolissum Fest 2016 Jurnal Porolissum Fest Vacanța la muzeu Jurnal Porolissum Fest 2016 Jurnalul ante – Porolissum Fest 2016 Ziua Universală a Iei Pregătiri Porolissum Fest 2016 Porolissum Fest 2016

Asediul nocturn al populațiilor barbare cu săgeți și proiectile incendiare la Porolissum Fest 2017

În mai puțin de o lună, Porolissum se va transforma în câmpul de bătălie a barbarilor si romanilor, la cea de-a saptea ediție a Porolissum Fest.

Nici anul acesta, de la eveniment, nu vor lipsi experiențele simbolice. Copiii, alaturi de parinti si bunici, vor avea ocazia să încerce si să experimenteze olăritul, tirul cu arcul, gastronomia antică, coafurile romane, vinul aromatizat, ceaiurile vindecatoare si multe altele.

Însă, cele mai asteptate momente, sunt reprezentate de scenele de luptă fără menajamente ale gladiatorilor si scenele specaculoase ale confruntărilor dintre barbari și romani.

Prima luptă dintre acestia a avut loc deja. În anul 117 p.Chr., barbarii s-au rasculat(video) si au atacat pe Limes patrulele romane.

Urmatoarea luptă se va purta în fața castrului de la Porolissum, unde, legiunile romane sunt în alertă.

Romanii, echipați în armuri metalice si înarmați, vor încerca să apere cetatea la asediul nocturn al populațiilor barbare. Se vor arunca proiectile si săgeți incendiare înspre trupele romane care vor riposta si vor apăra Porolissum-ul de furia barbară.

O atmosferă inedită si o încercare vie si spectaculoasă de a reconstitui luptele purtate la porțile cetății.

Pentru mulți dintre participanții edițiilor trecute a fost o premieră să urmărească în timp real scenele de luptă si să se obișnuiască cu activitățile culturale si istorice. Acestea sunt valorificate într-un mod inovator si sustenabil de către Muzeul Județean de Istorie si Artă din Zalău.

Sunt așteptați peste 1500 de turisti în capitala provinciei romane Dacia Porolissensis. Este un bun prilej atât pentru copii cât si pentru adulți să vadă pe viu cultura si istoria romanilor, fiind implicați direct în activități.

Dacă vrei să vezi continuarea te asteptam la Porolissum Fest/Festivalul Roman Zalău Porolissum, eveniment desfășurat în 15-16 iulie, Sălaj.

Pentru detalii accesează pagina de Facebook: Muzeul Judetean de Istorie si Arta – Zalau

Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*